Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2011 14:40 - Катуница – ескалация на манипулация
Автор: idimitrov Категория: Политика   
Прочетен: 1162 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 26.09.2011 15:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сега ако напиша, „Де спи Бойко? Да оди да озапти ордата циганска!” и ще се чете и препрочита и с кеф ще се цитира... Ама не.
Защото зад Катуница виждам „събитията” от Софийската джамия преди месеци. С „неизвестен” извършител. Виждам „почистването” на ПСА. Виждам декември 1989 г. и цялото Политбюро строено на „молитва” в храма ... И си спомням, че същото това Политбюро вардеше с милиция хората от храма преди това ...
А, да. Катуница. Това лошо циганско племе. Дето безнаказано обира старците по селата. Вярно ли е? Да! А случайно някой да се сеща за какво плаща данъци? И ако се сети , че плаща да има полиция, сеща ли се да пита защо полицията я няма в малките населени места? Защо няма полиция в ромските гета? Защо изобщо има гета? Нали уж има местна власт и тя се занимава с това? Някой да пита защо им плащаме? На тях, на съда... Нали уж има закони еднакви за всички?  Защо плащаме за издръжка на властта? За да ни се случват такива неща?
Циганите били лоши. Продават си гласовете. Амииии? Аз пък бих казал, че са прагматични. Всички ги лъжат, че нещо ще правят за тях. От опит си знаят, че е лъжа. И извличат максимума от изборите. Реално. Къде кебапчета и бира, къде и по някой лев. Ама полза. Да не са капо. И се питам, ние като не си продаваме гласовете, да не би да не ни лъжат? Лъжат  ни и още как. Всеки ни лъже ...
Защо ли?
Защото уважаеми дами и господа, не ни е робска психиката. Просто сме социално неграмотни. И то, не  случайно. А целенасочено. Неграмотността ни е задължителното условие да ни манипулират от люлката, та до гроба.
Образованието ни формира неграмотници и лузъри. Не от днес и от вчера. 65 години е така. Църквата като институция е овладяна от Сатаната (бил той християнски или мюсюлмански или атеистичен). А историята ни – онова, което прави една нация – е написана, за да защити интересите на Русия. От люлката, та до гроба живеем в огромна лъжа. Осъзнаваме я интуитивно. И сме ужасно нещастни така.
Защото си нямаме онова, което се нарича нравствени устои. Без религия и без история няма морал. Нямаме си морал като основа за личен интегритет. Дори не онзи възвишен, трансцендентален морал, а чисто прагматичният. Онзи, който осигурява поведение съобразено с успешна стратегия за дългосрочно оцеляване на обществото.
Лъжат ни с псевдодемокрация и псевдополитика. Защо псевдо? Много просто. Партиите, като основен носител на политиката, по дефиниция са защитник на определени интереси на различни слоеве и групи в обществото. Т.е. – общество = хора и групи от хора с различни интереси – различни партии. Политика – защита и баланс на интереси. Сега, след теорията се обърнете назад и си отговорете, чии интереси винаги са били защитени от 65 години, та до днес? Точно така! На олигархичната върхушка. Имало било преход ли?! Ами! И този преход що стори? Така: за виновниците за националната катастрофа в мирно време официално призната с подпис на Луканов през април 1990 г.? Виновни? Няма. Напротив. Катастрофата била измама. Дори и днес да плащаме за простотиите и неграмотността на тоталитарната олигархия ...подробност от пейзажа. „Истината” и днес е „две Българии” и успехи и електроника и машиностроене и ... и кой да се сети, че колкото повече „успехи”, толкоз повече соца и в частност България ставаше зависима от капиталистически кредити и технологии, сиреч - акъл. Като не вярвате - отворете бюджета за 2011 г. и вижте перото за плащане по държавни дългове и се сетете, че днес плащаме неграмотнотиите от началото на 80-те!
А, да, да споменавам ли, че виновници за геноцида маскиран като „възродителен” процес (гавра с идеите на ставането на модерната българска нация!) – няма. НЯМА!
За поредното ограбване на страната от 1996 г.? Виновни? Няма!
Толкоз за вината. ТЕ я консумират с мезета. Мезетата са специални. Къде заменка на кон за кокошка, къде предприятие за без пари, или държавна поръчка, или канал на митница, или източване на ДДС или ...  А кои са те? Няма да отговоря. Разтворете вестниците от 80-те години и вижте сами фамилиите на хората, които ни водят към „светлото бъдеще”. Отворете вестниците от днес. Я? Изненада! Синове, внуци, зетьове... Най-умните. Пак и пак акъл дават. И пак държавата управляват. Не говорят за интереси. Това е опасно. Защото има един-единствен защитаван интерес. От различните партии. Чий ли ...?
И как става така? Много просто. Малко организация и повечко опит в манипулацията и разбиването самоорганизацията на обществото. Слагаш свои хора, където трябва. Те овладяват структурата. Изземват й лозунгите. Правят ги кухи, но силно крещяни. А когато дойде до действие и интереси става – случайно естествено – така, че интересите на ТЕ са максимално защитени. Това е.
Днес е така.
И ако продължаваме да се качваме доброволно на колата на манипулацията, ще Ви кажа и какво и приблизително точно – и кога? – ни чака. И откъде. И защо.
1.    Предстои икономически колапс. 2020 - 2025 г. От пенсионната система. Влязохме  в „прехода”-перестройка без натрупан (изяден) пенсионен фонд. В следващите 10 години предстои масово пенсиониране на поколението на бейби - бум - а от 50-те. Същевременно демографската крива сочи надолу. Т.е. върху един работещ ще „лежат” все повече пенсионери. Това ще е социален колапс. Защото деца/родители ще се самоизядат.
2.    Видно е днес. И стратегията за оцеляване на ТЕ я видяхме безпощадно ясно: в Катуница, пред Софийската джамия. Накратко – подготвят ни югославски вариант. Катуница ще е Сребреница. Т.е. както с перестройката ТЕ си осигуриха още 30 години, така и с националистически размирици и връщане в „лоното на панславянството” се надяват на още толкова. Като нищо не ги застрашава. Още от днес изнасят капиталите си от „тази” държава и я ползват само за препиране на парите изгребани от нас.
3.    Ако се съмнявате в прогнозата ми, то моля вижте „Стратегия за модернизация на България”, „Стратегия за реформа на съдебната система”, „Стратегия за реформа на здравеопазването” ( и ако няма, дали е изненада?), погледнете смисъла на учебното съдържание за децата, което не е мръднало по същество от 1980 г. ...
Да, ама ние сме в ЕС ! Е, дали е достатъчно? Я помислете отново. Какво точно ни казаха с Шенген? Я пак! Точно така. Жълт картон! С евродоклада от юли ни показаха, че има два пътя – оптимистичен (т.е. да ни вземат на ръчно управление чрез мониторинг) и да ни спрат. Спряха ни. И ако продължава така, ще последват още няколко. До паркиране страната във фризера на ЕС. Нататък – сещайте се сами. Защо считам така? Ами защото онова, което за ЕС е „организирана престъпност” и „корупция”, за нашата олигархия е начин на живот. Т.е. крачка напред (мимикрия на изпълнени изисквания) и две назад (осъзнаване на мимикрията в Брюксел).
От днес започва обратното броене до българската Сребреница. Както 1985 г., когато излезе лафа „всяко лани по-добре”, така и днес нещата са ясни.
Спасение?
Има. Винаги има. Особено ако препрочетем със смирение, като умни ученици, историята ни как сме станали държава. Историята ни на 19-ти век. С една малка книжица – история за национално самочувствие, с читалища, със сказки и ограмотяването на роба, с Книжовното дружество - Академия на науките на още непрогласената държава ...
Бавна работа. Не предизвиква ентусиазмът Ви. Но пък сигурна.
Другото е още по-сигурен разпад........





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: idimitrov
Категория: Политика
Прочетен: 1166967
Постинги: 180
Коментари: 559
Гласове: 492
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930