Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2011 10:43 - Кой сте Вие г-н/г-жо Кандидат Президент ?
Автор: idimitrov Категория: Политика   
Прочетен: 1036 Коментари: 0 Гласове:
1



За да използваме изборите не като противопоставяне на агитки, а като граждански акт за развитие на обществото, за формиране на обоснована позиция за избор е задължително:
- Да разберем доколко кандидатите си дават сметка за реалните проблеми и функции на Президентството и как смятат да уплътнят тази власт в полза на обществото съобразно Конституционните правомощия.
- Да разберем доколко съответните кандидати са наясно какво ще правят на този пост. Ако ще следват събитията (както досега) то те не биха могли да ни представят дори елементарно задоволителна програма за действие по време на мандата си. Напротив, ако виждат „работата” си като медиатори и концентратори на усилията на гражданското общество за разработка на визии за развитие на страната, то програмата им за действие по време на мандата ще ни даде реална представа как самите те степенуват за себе си важността на обществените проблеми.
- Готовност на кандидатите да подпишат с представляващи гражданското общество организации договори за намеренията и ангажиментите. Т.е. да се ангажират с подписа си под конкретните обещания, които дават по време на изборите – очаквани резултати и график за постигането им.
Търсене конкретни отговори на въпроси като:
- Как (критерии, метод) ще подбира хората от квотата си за подобряване състоянието на съдебната система (какви са вижданията му за промени в тази насока и как конкретно ще съдейства за промяната), аналогично за СЕМ и подобряване ситуацията с медийната независимост и др. сфери, където има реална власт, чрез хората, които назначава.
- По какви критерии ще партнира с правителството при утвърждаване на кандидатури за посланици, за генерали, за службите. Т.е. по какви ясни и прозрачни методики ще се ръководи при оценката „този – да, този - не”.
- Какво разбира под "национална сигурност", кои с приоритетните сфери, как конкретно ще работи по тези въпроси. Какви цели си поставя и какви реални резултати очаква.
- Проблемът "корупция и организирана престъпност" -: причини и какво конкретно ще направи.
- Каква ще бъде политиката му при даване на българско гражданство и какви принципи ще следва при оценката на достойнствата при награждаване на български и други граждани с висши държавни отличия.
Кампанията започна. Време е да изискваме и конкретни отговори.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: idimitrov
Категория: Политика
Прочетен: 1165442
Постинги: 180
Коментари: 559
Гласове: 492
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930