Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2011 15:34 - ББ – огледало на елита на прехода.
Автор: idimitrov Категория: Политика   
Прочетен: 1049 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 26.05.2011 19:18


Инфантилен, гръмогласен, самоопиващ се от гласа си, арогантен, високомерен, полуграмотен, получестен, фуклив митоман.

Това определение пасва на МП ББ, но и на Президента и на професори и академици, на журналисти, социолози и политолози, на шефове на партии и по-дребни мошеници, на мафиоти и олигарси. Изобщо – на всички ония, които от „висотата” на елитарният си статус разглаголстват надълго и широко, че народа ни бил:

-прост и кадлив,

-овчедушен и мързелив,

-че и нещо генетично обременен.

Я сега на мама златните елит идиотчета, я да си припомним какви са функциите на елита. Или по-простичко, като за вас и вашето равнище, какво трябва да правите първом, па после да ме убеждавате  колко съм прост:

„- Разпределение на ресурс,
- Генериране и реализация на визии за развитие,
- Задаване на обществените еталони за поведение, култура и морал във всички сфери на общественото съжителство (вкл. и за степен на толериране и стимулиране на алтернативите и дискусиите).”

За ресурса е ясно. 70 години го разпределяте във ваша си полза. Във вашето си олигархично блато. Ама сте толкоз нефелни, че все от капитал правите...доход. Окрадохте банките и народа 1996-а и защо бе златни? За да пратите 100-тина млади пенсионери на Бахамите. В цял свят, да имаш банка е все едно да имаш кокошка, дето катадневно ти снася златни яйца. Ама вие сте толкоз елитарни и умни, че изкормихте кокошката и ...Бог да я прости. Ами приватизацията бе златни? Раздадохте си всичко за жълни стотинки.  Халал да е! А какво го направихте? Скрап. И го продадохте за скрап! Останалото бутнахте и ... терен за строителство. Умниците ми те златни елитарни. Пак изкормихте кокошката. Е, другото е ясно. Директно крадене от държавата. Къде ДДС, къде данъци, къде държавни поръчки... Тъй де, от 1991 до 2006г. по бюджет за пътно строителство има  усвоени пари за поне 750 км. скъпи  магистрали. Наяве – 75 км. Т.е. поне 675км. пладнешки обир (братята роми-репа да ядат!).   

Ами визиите за развитие? Царе сте. Таквиз визии за развитие ни спретнахте, че за 70 години в мирно време докархте България до ЧЕТИРИ фалита (1963, 1973, април 1990 и 1996г!) Да не говорим, че към момента, по всички основни показатели – от жизнено равнище, през образовани е и до свобода на словото, България е на опашката на Третият свят и бодро крачи към Четвъртия!

Виж, туй със задаването на моралните норми го можете. Такава корупция завъртяхте, че света още не може да повярва на успехите ви. И консумацията на силикон сред дамската част на населението стимулирахте. Така че, като ви гледам младите гаджета, направо им се чудя на издръжливостта. Тъй де, половин кило само в джуките, да не е лесно? Па и чалгата я разпространявате успешно. Туй Ивана, Драгана, Петкана и други чалга диви от вашите елитарни заведения разнасят  мириса на вашата елитарна култура.

Та драги ми златни елитарни професори и академици, журналисти, социолози и политолози, шефове на партии и по-дребни мошеници, мафиоти и олигарси, ако се вгледаме във вас, какво да си кажем НИЕ? Точно така. Че прозвищата с които ни кичите са точните характеристики на вас самите.

Едно не мога да ви откажа. Умеете да лъжете и манипулирате здраво. И понеже все така ни вкарвате в ъгъла  та  да избираме между трънки и магарешки тръни, все контрата у нас остава. Ама и това е до време. Защото, на мама златните елитарни идиотчета, по Гьобелс сталински ни коландрите, ама забравяте, че и масовата лъжа е до време. А времето ви изтича. Не че ние сме много нещо будни. Ами вие сте съвсем разкапани вече и отвякъде ви личи. И все по-ясно ще става.  След Царя – Пожарникар ... Утре е ред на селският идиот.




Тагове:   преход,   елит,   Некадърни,   ББ,   крадливи,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: idimitrov
Категория: Политика
Прочетен: 1166846
Постинги: 180
Коментари: 559
Гласове: 492
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930