Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2011 14:07 - Новата стратегия на олигархията.
Автор: idimitrov Категория: Политика   
Прочетен: 2970 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 21.09.2011 14:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

С една дума – безнадеждност.
Или както казва А.Райчев „Преходът свърши. Примирявайте се. Това е! Друго няма и не се предвижда”.
И в определен аспект, перестройката, масово наричана „преход”, завърши успешно.
1. Олигархичната върхушка и най-близкият обслужващ я персонал успешно държат отново цялата власт. Икономическа, политическа, силова, идеологическа, медийна, културна... Без изключения.
2. Започна и фазата за „очистване” на имиджа на нейният генезис. Никой не бе назован поименно като отговорник за най-голямата национална катастрофа в мирно време, парафирана през април 1990 г. от А. Луканов (колко души си спомнят, че и днес плащаме дълговете на тоталитарното управление?). Никой не бе назован като виновник за етническият геноцид от 80-те години. А „архитекта” и на катастрофата и на геноцида получи ДВА паметника и тържествено честване на 100 годишнината му.
И не го направиха случайно, или защото кой знае колко го желаят или вярват. Направиха го, за да ни покажат, че вече няма надежда.
Образованието и културата формират отчаяни лузъри. Самият факт, че това, което остава в главите на децата ни от училище и от „културата ни” е ... гордост от кланета! Това е – обмислете го! – оксиморон. Гордост от кланета. Гордост от загуби. Гордост от това, че „така е, малки сме”, „играчка на великите сили”, „задният двор на Европа”. Черешката на тортата е, че тези съзнателно култивирани обществени настроения се представят, като някаква свръх специфика на „националната” психика. А спецификата е единствено в това, че цялата ни образователна система, медии, култура съвсем откровено – съзнателно или не – насаждат безнадеждност. И гонят. Просто гонят с ритници най-умните и динамичните. Децата. Специалистите. По 10% годишно отиват някъде там. Не се връщат. Оставащите от тази категория минават в ъндърграунда на безнадеждната вътрешна емиграция. И ако в това видите специфичните черти на „робската психика” и „толкова можем”, значи сте успешен продукт на промитите мозъци. Което е спецификата на съвременното – от 65 години насам – бг у-ще. Защото, същите генетично хора, чиито наследници сме, до 9-ти са купували ум и разум по света, но са се връщали в страната да правят дом, благополучие, деца.
Именно благодарение на тази базово формирана лузърска психика е следващата стъпка на манипулацията: „българинът не е читав”. Плюс това, то е толкова очевидно. Като теорията за плоската земя. Ежедневният опит сочи, че Земята Е Плоска. Даже един приятел от Австралия – от опакия край на света - лично ми го потвърди. Ходи. Краката надолу. Главата – нагоре. При „хипотезата” кръгла Земя би следвало да е обратното. Очевадността!
Безнадеждността насаждана у нас е многолика. От училище и медии, от културни артефакти, от манипулативни понятия и тези... От всичко.
И за да е пълна безнадеждността, социалните инженери ни предлагат да избираме между кози барбонки и кравешки лайна. След което, същите тези архитекти на изборът ни, дълбокомислено заключават – след като не сте избрали орхидеи или вишневи цветове – то вината е изцяло Ваша! Имаме демокрация. Значи? Значи сме си виновни. Точка. Нищо, че уж имаме право на избор, но нямаме реални алтернативи.
Преувеличавам? Така ли? Ами странните политически гърчове на „десните”? Ами един Премиер пускащ сълза за „утрепания от комунистите дедо”, който отива на парти при убийците минути след това. Или лявото, което дори когато е официално на власт, провежда най-дясната политика на плоският данък? Ами това, че към днешна дата уж антиподите от ДПС и Атака играят дружно за кмет в една Смолянска община???
Да припомням ли, че еталона за правоверен „антикомунист” и „античенгесисит”, Коритаров , се оказа обикновен Алберт?!?
Или това, че цялото общество се тръшка, че няма Гражданско Общество. Не твърдя, че има. Ама се питам, кой излезе и дефинира въпросното Гражданско Общество. Какво е? От какво се определя? Отде черпи сила? Как става? Да знаете? Ако знаете – пратете ми линка. И в тази връзка – за знаещите! – нали помните учебникарският Левски? Дето казал „Времето е в нас и ние сме във времето!” Поанта! Е, „апокрифният” Левски е продължил „То нас обръща и ние обръщаме него”! След като не го помните от училище, значи втората част е без значение. Както е без значение и непознатият факт, че „робско психичните” българи правят предтечата на БАН – Българското Книжовно Дружество в летото 1869-то от Христа! Без Еврофондове или финансиране от Султанския двор. Не знаете и че  „типично русофилският народ” само чакащ да целуне ботуша на дядо Ивана, през 1916 г. под предводителството на ген. Колев, прави на дармадан и ситна салата казаците – гордостта и легендата на дядо Ивана – разбива ги в Добруджа и ги гони до Букурещ!
Но каквото и да кажа, понеже съм сам или със стотина другари, гласът ни потъва в пясъците на пустинята медии. На пустинята от импотентни „авторитети”.
Вече сте убедени : „Българин = нефелен, робска психика, русофил, лузър, мързелив тъпанар”. И така, косвено, оневинявате върхушката, която както грабеше тогава, така граби и сега.
И аплодирайте архитектите на безнадеждността. Защото ако всички сме такива, то спасение няма. Примирявайте се и това е. Няма какво да се възмущавате, че „корупция има, корумпирани – не”. Докато има паметници сътворени за творителите на национални катастрофи, не се и надявайте на нещо по-добро.
Все ще е тая. Без значение от изборът Ви. Дали ще е серГей или Бойко или Винету...
Този избор е безнадеждността. И неотклонното движение към фалит. Както 1985 г. олигархичната върхушка на тоталитаризма видя собственият си крах и подготви перестройката, която ни я сервират под името „преход”, така и техните наследници сега виждат новият фалит и полека - лека се изтеглят от страната. Тук оставят по нещо колкото да доизперат и прекарат през омекотител накрадените пари. Нещичко да добавят.
Не че съзнателно го искат. Но толкоз им е и морал и акъл.
Едно мачле по време на чума. Малко псевдо мачизъм и ... Безнадеждността!



Тагове:   власт,   олигархия,   фалит,


Гласувай:
8



1. grigorsimov - Полуистината си е измама, защото:
21.09.2011 14:51
..."архитекта и на катастрофата и на геноцида..." на практика е само една удобна марионетка, а реалните творци, и на разрухата, и на геноцида, са хората от най-близкото му, и най-властимащо, обкържение, като Нико Яхиел, за когото се знае, че е писал докладите на Живков, през цялото време на "едноличната" му власт. Но всъщност, които са се представяли или ни се представят за "съветници, те са истинските господари на марионтеките, те са и истинските виновници.
И съвсем не случайно, в техните "тайни протоколи" е описано всичко, което ни сполетява и което още предстои да ни сполети.
И не случайно, но напълно закономерно, там пише и това:
"Ние винаги трябва да се стремим да унижаваме гоите, макар и без конкретен повод, та накрая така да ги унизим, както само нашето гениално племе умее"!

Надявам се, няма да се затрудните да се сетите, кои са "гоите" и кое е "гениалното" племе.
Така че, всички, които викат – "дръжте крадеца", а всячески се стараят да отклоняват вниманието ни в погрешна посока, са, или самите крадци - разбойници, или са "полезни идиоти", наричани от "гениалното племе – "шабец-гои" (съботни жертвени животни).
цитирай
2. vmir - Съгласен съм с повечето констатации,
21.09.2011 15:14
не ми допада само всичко да се приписва на олигархията. Трябва да е ясно, че олигархия и народ са като плодът на дърво от точно определен вид и сорт. Докато приемаме, че между плодът и дървото няма нищо общо, други ще решават вместо нас каква да бъде олигархията ни и как трябва да бъде третирано дървото. Надеждата не е това да ликвидираме плодовете, а да ги направим приемливи и полезни.
цитирай
3. vmir - 3. mihala - не ми допада само всичко да се при...
22.09.2011 10:57
mihala написа:
vmir написа:
не ми допада само всичко да се приписва на олигархията. Трябва да е ясно, че олигархия и народ са като плодът на дърво от точно определен вид и сорт. Докато приемаме, че между плодът и дървото няма нищо общо, други ще решават вместо нас каква да бъде олигархията ни и как трябва да бъде третирано дървото. Надеждата не е това да ликвидираме плодовете, а да ги направим приемливи и полезни.

Мисля,че кучето не знае къде да лае.


Кучетата и да лаят, керванът си върви. Не става само с лаене, а специално нашите олигарси разсъждават така: "Храни куче, да те лае". И колкото повече ги лаят, толкова по-оправдани и безнаказани се чувстват. Даже карат техните хора да лаят, че ще ги колят, за да не чувстват угризения. И си мечтаят залпа на "Аврора" да кънти по-дълго в главите на останалите, защото, докато се крещи за клане на олигаржията, съд и закон за тях няма как да има, а те знаят, дори и да се затегне положението с клането, ще имат предостатъчно възможности да се измъкнат напълно невредими, а да изпоколят фенове и врагове.
цитирай
4. анонимен - за олигархията
22.09.2011 15:17
Аз съм на 65 години и нямам собствено жилище.Не е виновна за това олигархията , а роднините ми.Положението е безнадежно и за млади и за стари.През 1985 година се започна с износа на капитале на запад.Никой освен олигархията не знаеше какво се случва и още тогава е планирано онищожаването на нацията.Още тогава е започнало предателството към българския народ. всичко останало са последствия.
цитирай
5. eurochicago - Поздравления за текста!
22.09.2011 19:30
По късно днес ще го препубликувам на адрес:
http://www.eurochicago.com/2011/09/novata-strategiya-na-bg-oligarhiyata/
цитирай
6. анонимен - Проблемът е глобален
23.09.2011 10:25
http://www.youtube.com/watch?v=oOctWDZV7Ps
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: idimitrov
Категория: Политика
Прочетен: 1166919
Постинги: 180
Коментари: 559
Гласове: 492
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930