Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2011 17:01 - Честита старата 2012
Автор: idimitrov Категория: Политика   
Прочетен: 1256 Коментари: 0 Гласове:
3



Отново, лесна за прогнозиране година. Като миналата. Уви!

1.       Политика.

Тъга, печал и много тиха скръб. Скрита зад гръмки дитирамби. В герб (а и почти всички медии) ще славословят името Му. А той ще ни поучава. От спортните зали, през магистралите и магистратите, ще спонсорира с идеи от родният футбол та до европейските проблеми, Меркел и Барозу, че даже и Саркози ще му се възхищават на трицепса, а Уорлик ще му хвали акъла та да скрои шапО!

БСП ще са умно кротки. Тук ще подритнат, там - подбъзикнат, ще пуснат някоя флашка, колкото да не е без хич. Но основно ще решават кланово-лидерски проблеми. Вече на гоцЭ му намекнаха (тези дни) със случайно намерени 8 страници, че има цяло досие. Изобщо – там е мътна мътилка дори за партийните гурута. Но пък за тях всичко върви на добре. В смисъл, ББ се дъни като за световно и „тройната” започва да изглежда като леко кривнала от пътя девица.

ДПС – Доган е умряла лисица. Ще подготвя салтаната за нова Атака.

А Атака отново ще е производна на ДПС. С разводи или не. От руското посолство нещо посъветват, Доган ще даде рамо, а дали ще има инцестна драма – май почна, май-не. Ама и на никой не му пука. Все ще отпъпкуват нещо дето да може да „хване” 4% с „циганите на Сатурн”. А и Доган е там. Тъй че – четете политолози и социолози. Те ще подскажат кой накъде. В смисъл- как ще реструктурират нещата и манипулират електората. Но, още е рано да се каже.

„Сините”. Мамини златни. Всички ще се кълнат в десността. Ще мязат на антикомунисти, ще пуснат шапката пред ЕНП, белким някой нещо подаде... Ще чуем много хубави приказки и ще се наслушаме на рахитични действия. Нищо ново. Сриване на „синята идея” в рамките на 3 %. Оптимистично. Толкоз засега.

Ред е на Кунева. Там пък е мрак. Но няма начин да остане в мрачността. Заявките й са логични, има към 350 хил. зад гърба си, НО и мъкне много багаж. Виж, това си струва да се проследи! Заявките са сериозни, но – опустяло – Дяволът е в подробностите. И при нея ще е така. Огромен потенциал, НО ... Необходим е повече акъл. Може да пренареди политическото говорене, но въпросът е – дали реално иска това.? И то много бързо ще лъсне към септември 2012. Ако започне, граждански, да продуцира нови визии за страната ще е едно. Ако се затвори в рамките на „кръг ндсв”, може и да влезе в парламента, ама язък за напъна!

Така че, Дами и Господа, нашата представителност, отнова е под въпрос.

И за да продължа  с „политическото”, да прогнозирам пръкването на поне няколко „движения” които ще ни облъчват с „гражданското общество”, които ще си останат на нивото – красота на изказа.

2.       Икономика.

Няма и няма да има. Това е сигурно. Цялата инфраструктура ще продължи да зависи от стохастични (външни) фактори, няма да има дори намек за програмно бюджетиране. Еврофондовете ще са обект на медийни интерпретации, но в края на първият ни евро период ще е чудо, ако реално от 13 милиарда сме „усвоили” поне 3. Обнадеждаващото (засега) е, че гарантираме някакна стабилност. Стабилност на бедността. Е, има и по-лошо. С няколко трика Превителството, да заобиколи МВФ (неплатими разходи по критериите на ЕС) и да ни нахака допълнителни задължения заследващи периоди (стратегията на бай тошо). Врно. Това не е икономика, но временно става за Пи Ар. Накратко. Всичко зависи от външни фактори. За средната класа, единствено мисли Бог. Та Вие търсете десността.

3.       Общество.

Няма да мръдне на йота. 75:25. Ще се наддумваме, ще се караме, ще се делим.  Пак ще сме „комунисти и анти”, „цигано и турко-фоби” и т.н. Уж ще разбираме, ама не. Гражданското отново ще е погълнато от митологеми и идеологеми. ТА ... без общество.

В заключение: кризата продължава, средната класа продължава да обеднява, а медиите ще изпеят оди за всичсо това...

Е, надявам се, да сгреша!



Тагове:   прогноза,   2012,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: idimitrov
Категория: Политика
Прочетен: 1165575
Постинги: 180
Коментари: 559
Гласове: 492
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930