Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2012 11:08 - В защита на БеБе:
Автор: idimitrov Категория: Политика   
Прочетен: 1193 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.01.2012 20:47


1. Това е най-доброто, което полит инженеринга успя да измъдрува в последните години. Това е показател за качествата на самите "мъдруващи" социо, полито и прочее лози.
2. Стана за мезе с фарсовите си полицейски акции и "Аз ги хващам, те ги пускат! А корупцията и организираната престъпност както си съществуват, тъй и процъфтяват. Вярно? Вярно! Добре де, ама къде е дебата сред корифеите юристи, как да не става така? Как да се промени съдебната система. Как - МВР? Предвид "матряла"? Конкретно как? Де са им на пишман критиците политици "Черна книга с прокорупционните текстове”?! Като ги покажат - да критикуват на воля!
3.Ставал за посмешище, че учел ЕС как да си оправи икономиката. Може.Ама в толкоз извисена като нашата научно икономическа среда, как да не вирне нос? Я го вижте какви ги плещи ПРОФЕСОР иван ангелов от Икономически Институт на БАН - по презумпция корифеят сред каймака на българските баш икономисти! Ами другите? Да сте чули/видели научен дебат, като как да стане ускореното развитие на страната? С приоритети, акценти, програми, с оценка на ресурси, перспективи и т.н.? Без псевдо „соц” или „либерални” дръндрънни?
4. И със здравеопазването се пооля. Ама пак не стана професионален дебат, как да се оправят нещата.
5.Образованието и науката? Феодалните старци се размърдаха и излязоха на припек, поразбудени от репликата. И най-умното, което измислиха бе да направят протест. Лошо няма. Ама искаха „държавата да оправи нещата”. Сиреч, чиновниците по разни ведомства да им направят реформата. Конгениално, както казваше един велик  комбинатор, изобретил рецепта за водка от табуретки ...
6.Бил се изцепил с шистовия газ? Първо закон, па после мислене. Има го и това. Ами зелените и гражданското общество или за кратко – зеленото общество? Вай, че кеф! Едни митинги стройно организирани, една красота, една убавиня... отдалеч смърдяща на руски пари! То  не бяха конференции, то не бяха зелени експертизи. Които някак странно защо пропуснаха да споменат, че въпросните подземни води се съобщават с румънските, а румънците дадоха разрешение. И така се оказа, че за румънците ще има Риск + Газ, а за нас – Чист Риск. Няма да има и голям праз! Е, ако се бяха сетили, че има и нещо такова като управление на риска, нямаше да е така ...
Вие сами си продължете. Защото навсякъде е така.
Държим се като малки деца. Тоз ни вионвен, онзи ни крив. Ако не е БеБе-то, ще са политиците, чиновниците, ромите и т.н.
И ми е странно като гледам повика „Да Го гътнем”. Хубаво де. Гътаме го и ...? Пристига следващият и прави същото, със същият резултат! Това поне е сигурно. Няма теория. Просто 22 годишни доказателства за това!
В царството на общите приказки, майсторът на лакърдиите си е по право Цар. Затова и рейтинга Му е непоколебим! Цакат го с общи приказки, той ги замеря с тежки лакърдии. И пИчели. И ще бъде все така.
Докато позволяваме общите приказки и фенски пристрастия да подменят рационалността.
А изглежда толкова просто.
Да искаме конкретни неща. Не само да казват какво смятат да направят (мен напр. все ме тегли да стана космонавт!) ами и как и в какви срокове, с какви ресурси и други подобни досадни въпроси.
Изобщо докато искаме приказки – с приказки ще ни хранят.
Та какво му е смешно/страшното на БеБето?!?
Просто му е разтропано ченето...





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: idimitrov
Категория: Политика
Прочетен: 1166160
Постинги: 180
Коментари: 559
Гласове: 492
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930