Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2012 10:02 - Резултата, пич, резултата!
Автор: idimitrov Категория: Политика   
Прочетен: 1089 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Използвам, без право за цитиране, думите на един хлапак от квартала, в разгорещен спор подочут в кафенето. Обясняваше много разгорещено, че не думи и намерения, а резултатът обяснява нещата.

Та и аз така.

Питам за резултата.

Много ми хареса – интелектуално – вчерашното нещо си на НС дето осъжда геноцида спрямо сънародниците ни.

Хем ми хареса, хем непрекъснато в ушите ми дуднеше кварталният хлапак „Резултата, пич, резултата!”.

Извинявам се на интелектуалстващите и на „позитивно” мислещите. Не го пиша за Вас. Пиша го за оня хлапак!

Защото той е напипал пусулата на нещата!

Резултата!

В незапомненото начало на 90-те НС осъди ... декларативно ... виновниците за националната катастрофа.

След което, в „демократични” времена, ТЖ – сценарист, режисьор, продуцент и изпълнител на главната роля – се сдоби (отново) с паметник в Правец.

Най-вероятно – за националната катастрофа.

После дойде – от същото НС – осъждане на престъпленията на „онуй”. В резултат на което, малко след това, ТЖ се сдоби с втори паметник. Тъй де, септември 44-та е канел много хора на чай и кафе в Славянска Беседа, пък те после, масово не се връщали у дома. Ама по онова време имало епидемия на бягство от къщи. Къде 30 000 души избягали от семейство и деца. Ама пък бай Тоше, какво общо има ?! Тъй де, такъв мил и любезен човек. Чак паметник заслужава. И го получи. Втори!

Вчера НС „осъди” ...онуй за сънародниците с турски имена ... и това означава просто ... че след някоя и друга година ... ще въздигнем паметник – ТРЕТИ – на ТеЖе.

А хлапака си дудне:

Пич, резултата!

И ако на пича му отговоря по неговата ценностна система – резултата- ще трябва честно да му кажа „Еба.ат се с нас брато! Праат ни на руси кифли, па ние се кефиме на това!”.

А за другите, дето не сме дорасли на нивото на хлапето да подскажа:

НС осъди катастрофата, за да ни пусне да си изберем  доброволно мюрето Виденоф и ... да направим и втора (катастрофичка) – в съкратени срокове при това! Е, разни хлапета, твърдят, че нЭкои хора били имали мъни интерес , ама... кой ли ти слуша разни квартални хлапета?!

НС осъди и кАмунизЪма. И „Резултата, пич, резултата” на власт демократично се върнаха, ясно и поименно и очевадно нагло, кохорта предани другари и техните деца. И, естествено де – да потретя- втори паметник за теже.

Та, изхождайки от всички тези неща, позволете да предскажа резултата от вчерашното нещо на НС: От нищо - до трети паметник на теже- Възрожденеца!  Като тежестта пада върху второто. Е, като съпътстващи явления току виж се оказало, че Доган и Атака са реанимирани, или пък след година стане коалиция между ББ, бсп и Доган... Ама от хлапето знам : Резултата, пич, резултата!

Та извинете ме за цинизма и липсата на ентусиазъм, ама

Резултата, пич, резултата

Непрестанно това ми кънти в главата.




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: idimitrov
Категория: Политика
Прочетен: 1165615
Постинги: 180
Коментари: 559
Гласове: 492
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930