Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2011 11:31 - Nevermore ! Никога! Никогда!
Автор: idimitrov Категория: Политика   
Прочетен: 4264 Коментари: 9 Гласове:
5

Последна промяна: 28.10.2011 11:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Толкова съм потресен, че не намирам дори приблизително адекватният начин да го изразя. Да, имах идиотизма да гледам сутрешни блокове. Това ми е вината. Хак да ми е! И попаднах на Н.В. ББ който ми разказа играта. Обясни ми като на идиот, че в неделя нямало да гласувам за някого, когото си бях набелязал, съобразно „резултатите” от балотажа, а за Него или Доган. И за да не му кърша хатъра, ще гласувам Лично за Него. Като намеря името му в бюлетината за избор на Президент на страната. Ако не го намеря, ще подам сигнал до циРк и после ще касирам изборите. Така.

Все си мислех, че Президентската институция е инструмент за баланс на властите. Но явно не е така!

Мислех си, че 2013г. милиардното плащане по външният дълг на страната е от дълга на „социалистическият” просперитет (имаме още десетина години да плащаме, че пиехме Инка вместо кафе), а се оказа, че някой си Велчев (такъв Министър Председател не знам) е взел този заем.

Обработват ме денонощно – ляво или дясно? А се оказва, че изборът е Борисов-Доган.

Благодаря за страната. Благодаря за медиите. Благодаря на училището и специално на БАН!

В една моя експресна анкета относно дълга – дръжте се за стола – се оказа, че по този въпрос хората помнят Велчев и далавера и в общи линии, считат, че това е дългът на Велчев ?!?

Което е потресаващо. И то хора с висше образование го твърдят!

Вече дори не знам къде, кога и сред кого живея?!?

Страна в която медиите могат абсолютно всичко да манипулират. Дори здравият разум? Но и как да не е така? Та нали цялата образователна система подготвя децата именно в този калъп!

Забележете, дългът на тоталитаризма е забравен. Икономическата катастрофа подписана от Луканов през април 1990-а е забравена. 45 годишното изоставане на България е забравено. Има хубави приказки, носталгия, емоционални поанти. И ДВА паметника на диктатора в Правец. Толкоз и за демократичните нагласи.

Но за разлика от обичайното, няма да се хвърля да плюя народа си. Защото снам какво учат децата ни. И получаваме точно онова на което ги учат. На крепстно повиновение на авторитети. На безкритично мислене. И на някаква сълзлива митологична каша, с която могат да се  гордеят единствено ... руските деца.

Каквото посееш, това ще ожънеш!

Никога вече. Стига и с това синьо и с дивашкият антикомунизъм. Видях им резултата. Другарите антикомунисти докараха дотам нещата, че ... народа съвсем демократично си избра другаря Станишев. Така. Иначе и комунист да ме изкарат, ще питам непрестанно, какъв е на техният „антикомунизъм” резултата?! Това, че за 15 години ме карат трети път да правя невъзможен избор? Това, че „синият” кандидат, този път дори го домързя да пообиколи страната. Щот син! Ми като е син, да оди да дири Скакауца, да му обясни някои неща!

Абакалъм! Сините! Не съм Ви кучето на Павлов. Казвате синьо и аз търча да гласувам! Ми купете си едно магаре бе, боядисайте го синьо (вече има и практически пример с коза) и само го регистрирайте. Така и в измислените Ви коалиции няма да има колизии.

Казах сините, та се сетих. Айде, лустрация и досиета не могло! Добре. Бива. вЭрвам Ви. Ами що бе, главанаци, не вкарахте Г.Марков и „Задочните репортажи” в учебните програми по история и литература? Конституционният съд ли Ви попречи?!? Или оня с вирнатия шпагин ...

И ако го бяхте направили това, тогава, смятате ли, че днес резултатите ще са такива? И изобщо, каква Ви е играта? Ако съдя по резултатите – играете за комунистите и лично за БотушКаишевци.

Да ме извиняват стотиците сини приятели, ама това е резултата.

 

Забравете. От тук нататък ще променям нещата. И когато някой ми иска гласа, преди да изокам ще питам: Как и Какво. Какво ще прави, как и кога. С какви ресурси. С кои хора. Искам да знам.

Свърши бадевато. Дотук.

Какво ме интересува родата? Искам, брато, да ти видя резултата! Защото, май позабравихме вица от време оно, дето двама братя, единият по върховете на властта, пък другият и на работа го не щат. И защо? Ами на единият, брат му бил партизанин, пък на другият – полицай. Та познайте, кой е кой!

Стига.

Забравете синьо червената мъгла. И забравете да ми играете на струнките на справедливостта. Аман. Искам да знам. КАК? И сдс-то дойде и ми обеща справедливост за банковото разграбване от 1996-а. Резултат? И Царя каза че правда ще въздаде. Резултат? Генерала на бял кон го избрахме най-паче за пуста й справедливост. Резултат?

А, ама трудно било, било имало съпротива ... А стига с тая крива нива! Що? Взимаш властта и понеже си готин, лошите сами си вземат вързопчетата и тръгват към затвора?! Абе хора! Ма Вие всичките ме правите на идиот.

Е, позволявах Ви досега. Белким някой не излъже. Ама не става.

Като не става и при мен става така: Доверие всекиму. Не обаче и на вересия. Щото вересията е все за моя сметка!

Как ли?

Просто. Казваш „Боря се с корупцията”. Аз пък питам „Имаш ли Бяла книга с прокорупционните текстове в законите”? Да? На кой месец от управлението ще оправиш всичко това?!? И как ще вкараш корумпираните в коптора, когато съдебната система е това, което е? Как? Какво ще направиш за да тръгнат нещата.

Аман от „АЗ ги фащам они ги пущат”! Това си е просто форма на лъжа.

И що бе умници, що все стабилност ми обещавате? А нещо за доходите? Кога ще живея, ако не като белгиец, поне като ... словенец? Кога ще имам пенсия, та да не съм на ръба от гладната или студената смърт? Кога?!? И как ще го постигнете???

Кога, родителите ще престанат да изяждат децата? Кога?

Ще питам. Имам право да знам. И не ми пука дали Ви е „лЭв или дЭсен” достолука. Не ми пука. Искам конкретните Ви ангажименти, искам срокове, искам проверими неща. Нищо, че първият път ще ме излъжете. Адски сте печени в това. Но ме излъжете в конкретика. Та после, когато ми искате гласа да мога да ви затъкна устата с Вашата собствена лъжа!

Никога вече!

Nevermore !

А за някои от Вас, разбираемо,

Никогда!



Тагове:   избори,   лъжа,   промяна,


Гласувай:
5



1. chara - Добре казано! Сега остава да се преброим.
28.10.2011 15:49
Колко ли още споделят написаното.
Що се отнася до ТВ програмите - аз съм си ги нарекла сутрешна 10-минутка на злобата ... Понякога и 3 минути са достатъчни!
Особено напоследък ...
:)
цитирай
2. wasteland - Искаш. . . Ама нЕма да стане. . . Бай ...
28.10.2011 17:46
Искаш... Ама нЕма да стане...

Бай Мангал не се интересува от ЗАЩО и КАК, а от 50 кинта и да не си плаща тока...

За къв чеп им са програми, платформи и т.н., като на тях нашият глас не им трябва...

Червените си имат бабите и циганите, ДПС си имат турците... Нито бабите, нито мангалите, нито турците се интересуват от програми и платформи...
Та - ти може да си искаш и да обръснеш брадата на Варненския и Преславски митрополит, ама то едно е да искаш, друго е да стане...
цитирай
3. idimitrov - Уважаема Чара,
28.10.2011 17:47
Като гледам отзивите тук и там, май бесните сме в сериозно малцинство!
цитирай
4. idimitrov - Уважаеми Фастеланд,
28.10.2011 17:49
Бай Мангал, както ги наричате са скромно малцинство от около и под 8%. Казвам го не за друго, а да стане пределно ясно, че проблемът не е в тях!
цитирай
5. chara - Но пък няма да се отчайваме, я!
28.10.2011 18:22
Този свят е оцелял защото е имало и има мечтатели.
Вярно, средата е склонна да прости почти винаги на престъпниците и също толкова почти никога на мечтателите, но какво от това!
Без шареното човече, светът щеше да е сив!

Сега нещо рационално. Според моите наблюдения сме около 13% - 15%. Мога да аргументирам процентите. Но да, прав сте. Твърде малко сме. Значи трябва от всичкото, което ни е на главите - още!!! Леле, написах го и се ужасих!
цитирай
6. idimitrov - Леле! Добра новина!
28.10.2011 18:59
Ама много добра!!!
В теорията за социалните микропромени обръщащи обществото са необходими 10%! Значи - започваме! :-)
цитирай
7. mrpavlov - N4
28.10.2011 19:29
Колко си прав! Ама кой да си даде сметка?! :) В същност имаме малко по - висока избирателна активност, но даваме ли си сметка, че в същност за президента на всички българи са гласували около 20,8% от всички българи. На това доверие ли му казвате?

Проблема на България не са нито ромите, нито турците, нито дпс, а хората, които си стоят в къщи и уж "нищо не зависи от тях"...
цитирай
8. анонимен - Много добре сте
28.10.2011 19:49
хванали демагогията и политическите обвързаности между всички. Аз също няма да гласувам в неделя, защото точно това означава гласуване за статуквото, а аз не го искам такова.
Светле, според мен малкото коментари под този постинг се дължат на факта, че блогърът просто не е достатъчно познат. А иначе мисля, че доста хора споделят това мнение.
Просто някои гербери стават особено кресливи с наближаването на изборите и излизат на преден план.Трябва да призная, че сред тях има и интелигентни хора, но...губи се май малко самообладанието:)
цитирай
9. анонимен - няма да гласувам,
28.10.2011 22:41
защото за мен е подигравка и унижение да ми се предлагат имена, които не фигурират сред кандидатите за президент. От друга страна обаче, това ми подейства като студен душ и ми помогна да изтрезнея и да видя истината в очите. Защото цялата предизборна кампания беше насочена тъкмо към тези 2 лица, нищо, че в листите бяха записани други имена.
Защото по време на кампанията не чух нищо смислено и конкретно, а само общи и изтъркани клишета, които слушаме вече толкова години.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: idimitrov
Категория: Политика
Прочетен: 1162219
Постинги: 180
Коментари: 559
Гласове: 492
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031